Avsnitt 5

Varför erkänna ett mord?

Blev Samir tillsagd att ta på sig skulden? Blev han tvingad att erkänna? Och om allt var en lögn, varför upptäckte då ingen det?

Extramaterial

Avsnitt 5
5 maj, 2015

Olle Lindquist

img_people_lindquist_700x394

I nästa avsnitt har vi bett Olle Lindquist, docent i rättsmedicin, en av Sveriges främsta på sitt område, att gå igenom de rättsmedicinska fynden.

Olle Lindquist har tidigare arbetat med en mängd uppmärksammade mordfall genom åren.  Han har även varit med och granskat samtliga styckmord som begicks i Sverige under en 30-årsperiod, och bland annat gjort schema över vart och ett av offren på det sätt som de lemlästats.

Det Olle Lindquist inte vet om knivvåld är inte värt att veta.

Vad kommer han fram till? Om två dagar släpps nästa avsnitt. Lyssna då.

 

Avsnitt 5
30 april, 2015

”Jag hoppas att bilden ska klarna”

#Fallets reporter Anders Johansson chattade med läsarna om avsnitt 5.  En läsare frågade bland annat: ”Kommer du att lösa fallet?”

”Ambitionen är att försöka svara på frågan vad det egentligen var som hände den där morgonen. Och om det var rätt person som dömdes. Om det lyckas vet jag inte. Men jag hoppas att bilden ska klarna något i alla fall”,  svarade Anders.

Läs hela chatten här.

Avsnitt 5
30 april, 2015

Skrev pappan om mordet?

podcast

Parallellt med Anders Johanssons journalistiska undersökning arbetar advokat Sargon De Basso och hans biträdande jurist Karl Emil Ekdahl. De gör en juridisk granskning och undersöker om det går att hitta material som har sådan tyngd att de kan ingå i en resningsansökan. Bland annat har de med hjälp av en rättstolk gått igenom mängder av brev och anteckningar som pappan lämnat efter sig.

Skrev han kanske någonting om mordet?

I avsnitt 5 ringer Anders Johansson upp Sargon De Basso för att höra hur det går.