Avsnitt 9

Vittne till mord

Finns det någon som kan vittna om mordet?  Uppgifter säger att Samirs pappa erkänt det för andra. Vad gjorde pappan på morddagen? Och hur var det med lillebror, blev han vittne?

Extramaterial

Avsnitt 9
28 maj, 2015

Sov med kniv under sängen

sanna

Sanna, som var Samirs flickvän i tonåren,  har följt fallet och väntat på att bli kontaktad.
Men när ingen hört av sig ringer hon Samir och frågar. Och sedan ringer hon oss.

Hon berättar om Samirs pappa och om den skräck som de två bröderna levde i efter mordet.

De sov med kniv och basebollträ under sängen, för de vara så rädda för sin pappa.

Avsnitt 9
28 maj, 2015

Vad gjorde pappan under morddagen?

Vi går tillbaka till morddagen. Pappan kom hem vid 17.30 på kvällen, alltså sex timmar efter att skolan slutat. Poliserna som bevakade lägenheten och lämnade beskedet om mordet, skrev en rapport om vad som hände.

”När han blev underrättad om detta blev han mycket upprörd och gav ett hatigt intryck. Det första han sa var att skulle mörda den 16-årige sonen och lämna Tensta.”

Poliserna noterade att pappan inte var mottaglig för beskedet att han inte fick röra sig fritt i lägenheten på grund av fortsatt teknisk undersökning. Han fick sätta sig på en stol i köket i väntan på att ytterligare en polisbil skulle anlända. Patrullen ville ha förstärkning. Men när de väntat en liten stund rusade pappan plötsligt fram till köksbänken där det låg en kniv.

”Han hinner få tag i kökskniven och riktar kniven mot sin mage. Han håller ett kraftigt grepp om kniven och släpper ej kniven förrän vi tryckte ned mannen på köksgolvet. Vi håller mannen nedtryckt tills vi får biträde av radiobil 9284.”

Läs hela rapporten:

pdf1pdf2

Avsnitt 9
28 maj, 2015

Ett viktigt vittnesmål

Bara några dagar innan avsnitt 9 skulle spelas in ringer en person som Anders Johansson hittade tidigt i materialet. Det är en av sönerna i familjen där lillebrodern fick bo från morddagen och närmaste tiden efter.

Han heter Bahattin och var som en bror till både Samir och lillebror. Det han berättar gör Anders Johansson mållös. I veckans avsnitt av #Fallet dyker äntligen en pusselbit som Anders letat länge efter upp.

fallet44